maanantai 13. tammikuuta 2014

Lankkupöytä etenee


Tässä tulisi pöytäkuulumisia. Kerroin edellisessä postauksessa, että aloimme nikkaroimaan vanhoista sängyn sälepohjan lankuista keittiöön uutta pöytää. Prokkis etenee yllättävän nopeasti ja uskon, että pöydästä tulee mieleinen! Laudat on hakattu kiinni toisiinsa ja tällä hetkellä on maalaus käynnissä. Värin suhteen en ollut varma mitä haluaisin, mutta päädyimme pähkäilyn jälkeen tammen väriseen huonekalulakkaan. Ylemmässä kuvassa näkyy väriero tuohon perinteiseen laudan väriin.

Laudat ovat aseteltu poikittain alapuolella, eli pöydästä tulee oikeastaan kääntöpöytä. Mietimme sellaistakin ratkaisua, että maalaisimme pöydän toiselta puolelta eri väriseksi, koska emme osanneet päättää väriä, mutta katsotaan nyt. Ennen maalausta hakkasimme taltalla pöytään jälkiä, jotta se näyttäisi sopivan rosoiselta. Pinnan rikkominen sekalaisesti oli hyvä päätös, koska pöytä alkoi tuntumaan heti enemmän omanlaiselta.

Tässä vaiheessa pintaan on sudittu toinen kerros lakkaa. Vaalea puu tunkee vieläkin läpi, joten saa nähdä monta kerrosta tarvitaan vai saako tuolla aineella ollenkaan haluamaamme tulosta. Tästä väristä tulee mieleen ranskalainen maaseutu tai jokin sen kaltainen ympäristö, mutta se ei ihan sovi meidän asuntoomme.


Ylemmässä kuvassa valo on tehnyt tepposet ja väri näyttää tummemmalta, mutta tuo tummuusaste voisi itseasiassa olla hyvä. Värissä on vähän punertavuutta, josta en ehkä välitä... Alla näkyy siis vanha valkoinen pöytä, josta siirrämme mustat jalat mahdollisesti uuteen tasoon.


Sain heti töihin paluun jälkeen flunssan, joten olo ei ole kaikista skarpein, mutta maalaus sujuu mukavammin, kun ei tarvitse haistella tukkoisuuden vuoksi mitään myrkkyjä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti