keskiviikko 21. elokuuta 2013

Roadtrip USA & Kanada, Part 3


Tarinointi jenkkireissusta jatkuu! Edelliset postaukset voi lukea tästä ja tästä. Reissumme ensimmäinen kohde oli Kanadan Vancouver, johon rakastuin ensisilmäyksellä. Voisin kuvitella vaikka muuttavani Vancouveriin, sen verran kotoisa tunnelma siellä oli. Kaikki on isompaa kuin Suomessa, mutta ei kuitenkaan liian suurta tai erilaista. Luonto on mahtava ja vuorille pääsee kaupungista parissa tunnissa, mikäs sen parempaa. Olen vannonut, että palaan Whistleriin vielä jonain päivänä laskureissulle... Kunhan selkäni toipuu tulevasta leikkauksesta. Vinkkinä Vancouveriin matkaaville, että Whistleriä ei kannata jättää välistä. Vuorille pääsee hyvin myös julkisilla kulkuneuvoilla jos ei halua vuokrata autoa.



Matkan parhaimpiin päiviin kuului retki Grouse Mountainille. Istuimme vuorella kuumassa auringonpaisteessa juoden kylmää kaljaa ja syöden paikallisia sipsejä. Samalla haaveilimme, että lunta alkaisi tupruttaa ja saisi laudan alle. Joskus fiilis vain on kohdallaan. Meillä kävi muuten hyvä tuuri säiden suhteen Kanadassa. Saimme nauttia helteestä, vaikka syksy olikin jo aluillaan. Vancouveria kutsutaan kuulemma Raincoveriksi runsaiden sateiden takia.
Capilano Suspension Bridge Park on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Vancouverissa ja luonnonpuisto tarjoaa hienoja luontoelämyksiä. Sisäänpääsymaksu taisi olla hieman tyyris, mutta kannatan kuitenkin siellä käymistä.

Hotellimme Las Vegasissa. Las vegas on vähän kuin aikuisten leikkipaikka, voisi toimia paremmin kaveriporukalla kuin pariskuntana, mutta tulipahan nähtyä sekin. Outletit olivat hyviä, joten matkalaukut saivat täytettä Vegasissa.

Alempana Antelope Canyon Arizonassa.

Lyhyt pysähdys Hoover Damilla Arizonan ja Nevadan rajalla.
 
Grand Canyonia iltavalossa. Odotin ehkä suurempaa wow-elämystä Grand Canyonilta, mutta matkoilla tulee välillä sellainen ähky, ettei kaikkea osaa arvostaa. Haluaisin kuitenkin päästä uudestaan Canyonille, joten ehkä se kertoo jotain.





Nykin liikennettä. New York oli viimeisin matkakohteemme, joten olimme jo hieman väsähtäneitä ja reissussa rähjääntyneitä...


Long Islandin viinitiloja. Olimme vain yhden yön Long Islandilla ja kiertelimme autolla ympäriinsä ilman mitään suurempaa suunnitelmaa. Paikka teki vaikutuksen ja sinnekkin on päästävä uudestaan! Harmi vain, että maailmassa on niin paljon nähtävää, että kaikkialle ei ehdi toistamiseen.


Long Islandin iltahämyssä rannalla. Ilma alkoi olla jo sen verran viileää, että piti vetää housut jalkaan. Totuttautuminen Suomen lämpötiloihin alkoi...

Mitäs mieltä olette kohteista, mikä kiinnostaisi eniten ja mitä suosittelisitte omien kokemuksienne perusteella?

2 kommenttia :

  1. Hajoan näihin kuviin... En ole luontoihminen sinänsä, mut toikin Capilano jne. puisto olis varmaan kiinnostava. Kyllä tossa Pohjois-Amerikassa jotain on, ihan mieletön palo syttyi taas heti. Kuka lähtee mun kaa...

    VastaaPoista
  2. Itelle noi luontoelämykset on reissuissa kyllä parasta :) Ja jotenkin toi Pohjois-Amerikka kyllä vetoo. Pitäs saada taas kerättyä rahaa :D

    VastaaPoista